Pergole Retractabile

PERGOLE RETRACTABILE

Dacă îți face plăcere să petreci timpul afară, pe o terasă, alături de prieteni sau familie, atunci pergola retractabilă Pergole.ro este soluția perfectă pentru tine. Fie că deții un restaurant sau o simplă căsuță, pergolele nu numai că vor oferi un plus de eleganță construcției tale, dar vor creea un spațiu în care vei putea controla soarele, umbra și precipitațiile.

Este o soluție din ce în ce mai întâlnită în prezent, fiind de fapt o extensie multifuncțională și operabilă pentru clădiri cu funcțiuni precum cafenele, restaurante, săli de evenimente, hoteluri și locuințe individuale. Creează spațiul perfect și relaxant în aer liber cu oricare dintre pergolele retractabile Pergole.ro și controlează vremea atât de diversă cu care ne confruntăm în țara noastră.

Care sunt avantajele fiecărei forme de pergole retractabile?

Pergole retractabile cu profil drept

Aceasta este, în prezent, cel mai utilizat model în România, și nu numai. Acest aspect se datorează următorilor factori:

 • Este ușor de proiectat, fabricat și montat, astfel că și costurile de achiziție și manoperă sunt mai mici;
 • Cu cât este forma mai simplă, cu atât este mai ușor de curățat și întreținut, fără să presupună costuri prea mari;
 • Design-ul este unul minimalist fiind potrivit pentru aproape orice stil arhitectural și funcțiune.

Pergole retractabile cu profil curbat

Acesta este un model mai complex, fiind adesea considerat element de lux. Se remarcă prin următoarele caracteristici:

 • Oferă spațiului un aspect unic, de impact;
 • Este mai rezistentă la acțiunea curenților puternici, nu permite acumularea apei sau zăpezii pe acoperiș și drenează rapid apa;
 • Reduce acumularea căldurii, sporind ventilația naturală.

Învelitoarea retractabilă constă într-un material pliabil și rezistent la apă, ce se adaptează perfect fiecărui tip de structură precizată mai sus, păstrând, evident, un aspect estetic și modern. Mai mult, acoperișul poate fi acționat după cum doriți: poate fi închis, deschis sau semi-deschis.

Pergole retractabile pot fi diferite prin dimensiunea lor. Cele de dimensiuni mici sunt frecvent alese pentru locuințe individuale, în timp ce pergolele de dimensiuni mari vizează spațiile comerciale, publice. Nu este obligatorie respectarea acestor cerințe, astfel că tu vei decide ce îți dorești pentru construcția ta.

Țesătura acoperișului unei pergole retractabile poate fi aleasă dintr-o varietate de opțiuni de culoare, cum ar fi bej, alb, gri, maro, verde, galben etc.

Asigură intimitate.

Prin instalarea unei pergole retractabile, cu siguranță vei reuși să creezi un spațiu mai protejat și intim, ferit de privirile curioase ale celor din jur. Chiar dacă o vei instala în cadrul unui spațiu public, totuși vei oferi un oarecare sentiment de siguranță clienților tăi. De asemenea, atunci când acoperișul pergolei este strâns, aceasta va creea senzația de spațiu mai mare.

Rezistente la condițiile meteorologice.

Pergolele retractabile rezistă la vânt și raze UV, fiind echipate cu structură strânsă și garnituri speciale care sporesc rezistența la factorii externi. De asemenea, materialele utilizate, în special cel tip cort este unul de calitate, așadar nu va suferi schimbări ale culorii sau deteriorări cauzate de soare sau ploaie.

Longetivitate și durabilitate.

Structurile noastre sunt rezistente la orice uzură mecanică sau deformare.

Rezistență la apă și umezeală.

Acoperișul unei pergole retractabile dispune de un canal de scurgere, astfel că toată apa de ploaie sau zăpada se va scurge imediat de pe acesta. Datorită garniturilor speciale cu care sunt echipate acoperișurile, apa nu se va putea scurge prin părțile laterale.

Panoramă stelară.

Un avantaj ce vizează persoanele care iubesc noaptea, acoperișul unei pergole retractabile se poate retracta complet, oferind o panoramă stelară relaxantă.

Adaptabilitate la orice tip de constructie.

Cel mai potrivit tip și model de pergolă ar trebui ales în funcție de arhitectura, funcțiunea și de nevoile clădirii căreia îi este destinată. Pergole retractabile pot fi montate pe perete sau se pot găsi sub formă de structuri independente, autoportante, pe care le poți instala în curte.

Este important de menționat faptul că pergolele tip structură independentă nu trebuie confundate cu foișoarele. Acestea sunt elemente complet diferite, ce pot fi atașate unei clădiri sau pot exista independent de aceasta.

Teoretic, montarea unei pergole retractabile pe perete pare mai ușor de construit și montat. De fapt, este destul de complicat din cauza lipsei stâlpilor de susținere. Fără aceștia, pergola va avea nevoie atașarea unor elemente particulare de fixare.

Pe de altă parte, structurii independente, autoportante, i se pot atribuit diferite funcțiuni și anume: acoperirea unei piscine, amenajarea unui spațiu de relaxare sau chiar a unui spațiu de distracție.

Permite instalarea unor alte elemente de ambient sau de încălzire.

Cu siguranță vei dori să le oferi clienților tăi ce e mai bun , așadar pergole retractabile îți vor permite instalarea ușoară a unor încălzitoare cu infraroșu sau a unor lumini LED, făcând din spațiul tău unul mult mai primitor și funcțional pe întreaga perioada a anului. Clienții vor fi cei mai mulțumiți atunci când se vor putea bucura de terasa cafenelei/restaurantului/hotelului tău și atunci când este frig, având confortul termic asigurat.

Bineînțeles, poți instala aceste elemente cu ușurință și dacă vei alege pergole retractabile de dimensiuni mai mici, destinate cu precădere locuințelor individuale.

De ce optează din ce în ce mai mulți proprietari pentru pergole retractabile?

 • Pergola este pentru cei care caută confort

Cine nu s-ar bucura de un strop de confort în plus? Pe lângă faptul că locația va arăta modern și primitor, acoperișul poate fi acționat exact așa cum îți dorești, pentru a putea avea o experiență cât mai relaxantă și pentru a rămâne protejat de razele solare și de ploaie.

 • Cost și instalare pergole retractabile

Aceste sisteme pot fi montate pe perete sau instalate ca structuri independente. Prețul și instalarea depinde de tipul de acoperiș pentru care optezi și de forma acestuia care poate fi curbată, orizontală sau înclinată.

În funcție de design-ul pe care îl dorești, acoperișul poate fi complet acoperit de materialul tip cort, sau semi-acoperit, oferind protecție împotriva oricăror condiții meteorologice. Pentru a-ți proteja terasa și perimetral, poți opta pentru pereți din sticlă structurală sau panel-uri. Specialiștii noștri recomandă pergole retractabile pentru confortul si siguranța ta.

Prețul depinde, bineînțeles, și de dimensiunea structurii alese. Estimarea costurilor îți va fi comunicată după evaluarea cerințelor tale individuale.

Pergole Retractabile

De ce optează din ce în ce mai mulți proprietari pentru pergole retractabile?

Punând laolaltă toate avantajele menționate mai sus, vom întocmi o concluzie. De ce să optăm pentru o pergolă retractabilă?

 • Este o metodă de ventilare naturală foarte eficientă;
 • Ușor de montat și de operat;
 • Crește valoarea proprietății pe piața imobiliara;
 • Asigură protecție ridicată împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile;
 • Se pot utiliza indiferent de anotimp și vreme;
 • Oferă flexibilitate din punct de vedere al umbririi naturale și al iluminatului.

Sfaturi pentru alegerea unei pergole retractabile:

Înainte de a lua decizia finală, trebuie să înțelegi faptul că acestea diferă, iar fiecare model vine cu particularitățile sale. Principalele aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție sporită sunt:

 • Protecție UV – Pergole retractabile: Unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie menționate se referă la gradul de protecție împotriva razelor UV. Informează-te cu privire la materialele utilizate în construcția unei pergole retractabile și asigură-te că aceasta te va proteja de radiațiile solare și împiedică formarea efectului de seră.
 • Buget – Pergole retractabile: Înainte de a alege, este necesar să te gândești bine care este bugetul pe care vrei să îl aloci în aceasta direcție. În funcție de buget vei putea definitiva soluția și vei putea achiziționa materialele necesare.
 • Funcționalitate – Pergole retractabile: În acest caz, este important să te gândești la funcțiunea căreia îi vei atribui pergola. Dacă, de exemplu, plănuiești acoperirea unei piscine, atunci optează pentru un sistem computerizat, nu unul manual.
 • Condiții meteorologice – Pergole retractabile: Zona în care urmează a fi montată pergola va influența cu siguranță forma acoperișului și materialele utilizate. Într-o zonă cu ploi neregulate, poți opta pentru o pergolă automată cu senzori de ploaie.

Esti in cautarea altor produse pentru umbrire?

ACCESEAZA SITE-UL BBBINVEST.RO PENTRU MAI MULTE SOLUTII TEHNICE.

Va oferim o gama variata de pergole retractabile sau pergole bioclimatice. Venim in sprijinul dumneavoastra cu sisteme complete pentru inchiderea pergolelor retractabile.

Copyright © 2023 | Pergole.ro