Pergole Bioclimatice

Pergole Bioclimatice

Cu toții ne dorim să avem o conexiune cu exteriorul, cu natura, indiferent de locația în care ne aflăm, fie că vorbim despre propria locuință, locul de muncă sau chiar un loc public. Acest lucru nu este, însă, cel mai ușor de obținut, dată fiind vremea schimbătoare și uneori extremă regăsită pe teritoriul țării noastre. Iernile reci și verile arzătoare ne condiționează de cele mai multe ori să ne petrecem majoritatea timpului din zi în interior, unde toate elementele legate de climă pot fi controlate după bunul plac.

Cum ar fi însă dacă ai putea controla aceste aspecte și într-un spațiu exterior? Acoperirea unei terase este cel mai important pas în crearea spațiului ideal pentru relaxare. Este și punctul de plecare către amenajarea unei terase complete, pentru orice anotimp. Atunci când îți pui întrebări legate de acoperirea terasei, gândește-te la soluții care să te avantajeze pe termen cât mai lung. Dacă îți place să petreci timp în aer liber, însă confortul termic este la fel de important pentru tine, ai aici soluția: pergole bioclimatice.

O pergolă bioclimatică automatizată, cu lamele de aluminiu și structură de aluminiu extrudat vopsită în câmp electrostatic va reprezenta soluția salvatoare pentru terasa ta. Cu pergole bioclimatice, poți avea o terasă acoperită sau descoperită printr-o apăsare de buton. Lamelele de aluminiu care se rotesc și se retrag îți permit să controlezi lumina de pe terasă și să adaptezi nivelul de acoperire în funcție de vremea de afară.

Pergole bioclimatice reprezintă cea mai potrivită modalitate de acoperire a spațiilor exterioare pentru clienții ce și-ar dori să petreacă cât mai mult timp în aer liber, într-o atmosferă plăcută, pentru cei ce își doresc posibilitatea de a regla volumul de lumină sau umbrirea dorită, pentru cei ce doresc să își creeze spații interioare ergonomice prin raportul optim de lumină-umbră și pentru cei ce își doresc confort și calitate la nivel maxim.

Cu ajutorul acestui sistem de acoperire, puteți stabili noi limite între umbre și claritate și creați jocuri de lumină într-un nou spațiu, neatins de vreme. Designul esențial și tehnologia avansată sunt noile frontiere ale arhitecturii bioclimatice în aer liber pentru a exploata mediile externe ale caselor private și spațiilor publice pe tot parcursul anului.

Pergole bioclimatice reprezintă un mod de acoperire al spațiului ce combină forma și funcția. Tehnologia “bioclimatică” ajută la optimizarea spațiului printr-o protecție solară inteligentă, o reglare naturală a temperaturii, posibilitatea unei ventilări potrivite, precum și protecția împotriva elementelor naturale mai extreme, vânt, ploaie sau ninsoare.

Pergole bioclimatice pot fi o extensie a spațiului interior sau o funcție de sine stătătoare, detașată de clădire. Această soluție este potrivită pentru o multitudine de spații, de la locuințe individuale până la spații publice precum restaurante, cafenele, hoteluri.

Tipuri de Pergole bioclimatice

În gama noastră, oferim trei tipuri de pergole bioclimatice, fiecare având propriul sistem de funcționare. În acest mod, aveți posibilitatea de a alege sistemul cel mai potrivit pentru a vă satisface nevoile.

Majoritatea sistemelor de pergole bioclimatice folosesc lamele din aluminiu drept modalitate de acoperire, acestea fiind rotative în jurul propriei axe (Pergole bioclimatice SkyCloud)  sau pliabile, mișcându-se înainte sau înapoi pentru a oferi posibilitatea unei structuri de tavan închisă, deschisă sau semi-deschisă (Pergole bioclimatice SkyFree).

Noi vă oferim, însă, și posibilitatea acoperirii cu panouri de sticlă (Pergole bioclimatice SkyFix), ce se încadrează perfect în mediul înconjurător, oferind posibilitatea unui spațiu de locuit conectat în întregime cu exteriorul.

Pergole bioclimatice au, de asemenea, un design ce se potrivește cu alegeri tehnologice specifice de calitate absolută pentru a facilita o utilizare zilnică simplă și logică. Acestea sunt structuri din oțel și aluminiu, materiale certificate, ele garantând atât durabilitatea, cât și o întreținere redusă. Lamele de protecție reglabile, ce asigură aerisirea și condițiile de răcire ideale prin simpla utilizare a elementelor deja prezente în mediul natural- vântul, se pot roti până la 120 de grade, tocmai această înclinație variabilă creând condițiile ideale de ventilare și răcire.

Aceste pergole au fost denumite “bioclimatice” datorită caracteristicilor constructive – ele permit minimizarea cheltuielilor prin utilizarea ventilației naturale, pasive, creând un microclimat confortabil pentru dumneavoastră. Pergolele bioclimatice se caracterizează prin confortul climatic complet natural pe care îl oferă, un aspect ce le face să fie printre cele mai populare soluții pentru cei care doresc să își optimizeze terasele, grădinile sau acoperișurile.

Cu ajutorul acestor pergole bioclimatice, vă veți putea bucura, fără a fi nevoie de realizarea unor construcții suplimentare, de un nou spațiu de locuit pentru grădina sau terasa dumneavoastră. În cazul spațiilor publice, instalarea unei pergole bioclimatice vă permite să extindeți cu ușurință spațiul și să oferiți servicii mai bune împreună cu un confort mai ridicat clientelei dumneavoastră.

În principiu, putem considera faptul că gama de pergole bioclimatice este o subcategorie distinctă din pergole retractabile, care înglobează mai multă tehnologie. În plus, spre deosebire de membrana PVC cu care sunt acoperite pergolele retractabile, lamelele de aluminiu sunt mult mai rezistente și nu vor suferi daune în urma impactului sau a unor încărcături grele.

Modul de închidere și deschidere este unul motorizat, controlat de la distanță, eliminând astfel problemele și disconfortul sistemelor manuale învechite ale modelelor anterioare de pergole bioclimatice. Ușurința cu care aceste sisteme motorizate se utilizează le face varianta preferată de majoritatea clienților.

În cazul structurii de susținere, materialul principal utilizat este aluminiul, care, alături de materialele auxiliare fabricate din oțel inoxidabil și materialele plastice tehnice de cea mai bună calitate conferă o rezistență mare, iar pergola dumneavoastră bioclimatică nu va fi afectată de trecerea timpului și nici de coroziune.

Pergole bioclimatice prezintă, în cele mai multe cazuri, închideri și în laterale, nu doar la nivelul structurii tavanului. Prin această închidere, se pot controla mult mai bine condițiile climatice din interiorul structurii.

În cele mai multe cazuri, închiderea se face prin panouri de sticlă, fie fixe, așezate pe orizontală, fie mobile printr-un sistem de glisare, așezate pe verticală, astfel încât spațiul să poată fi închis și deschis la nevoie, în funcție de cerințele utilizatorului. Noi oferim aceste tipuri de închideri pentru orice variante de pergole bioclimatice disponibile.

De ce să optăm pentru pergole bioclimatice?

Date fiind avantajele unei pergole bioclimatice menționate mai sus, motivele pentru care cumpărătorii optează pentru o astfel de pergole sunt următoarele:

  • Instalarea rapidă: acest tip de pergolă se poate monta într-un timp foarte scurt, având propria structură, eliminând astfel timpul dedicat executării unui alt sistem constructiv de susținere.
  • Control complet: fiecare element al pergolei bioclimatice poate fi controlat în mod individual, pentru o experiență personalizată.
  • Acționare automată: sistemele automatizate elimină necesitatea acționării manuale a sistemelor de culisare sau rotire.
  • Siguranță: materialele din care sunt fabricate pergole bioclimatice urmăresc cele mai înalte standarde pentru a garanta utilizatorilor siguranță deplină, precum și durabilitate și longevitate.
  • Iluminare artificială: Pergole bioclimatice pot avea sisteme de iluminare LED integrate, sau adăugate ulterior pentru a completa experiența de utilizare și pe timpul nopții.

Pergole Bioclimatice – Avantaje

Principalele avantaje pe care le prezintă aceste pergole sunt următoarele:

Design.

Pergolele noastre oferă un design modern și atemporal disponibil în diferite variante cromatice, cu linii minimaliste ce se potrivesc perfect cu orice stil architectural, fiind soluția ideală pentru orice tip de spațiu, public sau privat.

Economisire de energie și cheltuieli.

Aceste pergole gestionează într-un mod eficient și economisesc energia, deoarece ele reglează temperatura într-un mod natural, fără a fi nevoie de consumatori în plus. În același timp, ele protejează de radiațiile solare, ploaie, vânt sau orice alte elemente naturale, fiind astfel un spațiu sigur pentru desfășurarea tuturor activităților dorite.

Vesatilitate și funcționalitate.

Pergolele noastre bioclimatice vă oferă oportunitatea de a vă extinde suprafața utilizabilă a casei sau a afacerii dumneavoastră, fără a fi nevoie de lucrări constructive suplimentare, întrucât pergolele prezintă structuri de susținere proprii integrate în întregul sistem. Există multiple moduri de montare, precum și opțiuni de dimensionare, în acest fel o soluție personalizată poate fi creată pentru fiecare proiect în parte. Pergolele pot să adopte diferite forme și dimensiuni care se pot adapta mai multor tipuri de clădiri.

Calitatea vietii.

Pergole bioclimatice te ajută la crearea unui nou mediu în care să domine atât libertatea cât și intimitatea. Sistemele de protecție împotriva elementelor naturale ce pot creea disconfort vă vor permite să vă bucurați de viața în aer liber în orice moment al anului.

Lamelele ajustabile permit controlul luminii, precum și al ventilației. Astfel, utilizatorii pergolei vor beneficia de cel mai bun raport umbră-lumină naturală și, în același timp, de protecție.

Datorită sistemelor de izolare performante, pergole bioclimatice închise cu sticlă securizată pot fi utilizate tot anul, indiferent de sezon. În plus, pentru a da un farmec aparte și o atmosferă potrivită pentru timpul nopții, se pot instala sisteme de iluminare LED. Aceste elemente adiționale vor spori confortul utilizatorilor la un nivel extrem de ridicat, reușind astfel să contureze pergola ca o extensie a spațiului interior, și nu doar ca un element exterior separat.

De la menținerea unei temperaturi constante și până la distribuirea strategică a curenților de aer, sistemele tehnologice integrate pot crea un mediu ideal atât interior, cât și exterior.

Longetivitate și durabilitate.

Fiecare pergolă prezintă o structură realizată din oțel și aluminiu, materiale certificate, de calitate superioară, fiind rezistente la uzură mecanică sau deformare. Dat fiind scopul acestor pergole, și anume de a proteja spațiul, ele sunt realizate într-un mod ce sporește rezistența la factorii externi. Materialele utilizate sunt alese în așa fel încât să nu sufere schimbări ale culorii sau deteriorări cauzate de factorii climatici, în special soarele și ploaia.

Datorită acestor beneficii, pergolele bioclimatice reprezintă una din alegerile preferate de cumpărători în materie de sisteme de acoperire exterioare. Prețul depinde, bineînțeles, de dimensiunea și sistemul de închidere ales, însă de obicei pergolele bioclimatice reprezintă o investiție mai mare față de o pergolă normală sau chiar una retractabilă.

Deși această metodă de acoperire este mai costisitoare inițial, prin consumul redus de energie și durabilitatea ei, aceasta ajunge să fie mult mai eficientă decât alte sisteme de învelitoare. Acestea fiind spuse, înțelegem faptul că montarea unei pergole bioclimatice poate fi mai costisitoare, comparativ cu alte tipuri de pergole, însă are, cu siguranță, extrem de multe beneficii. Acestea sunt ideale atât pentru construcțiile civile (case, blocuri, terase, etc.), cât și în cazul construcțiilor comerciale (terenuri sportive, restaurante, cafenele, etc.).

De asemenea, sistemele tehnologice se pot personaliza în funcție de nevoi și de buget, astfel încât pergolele bioclimatice să se potrivească oricărui proiect. Mai mult decât atât, fiind considerate elemente de construcție premium, pegolele bioclimatice sunt extraordinar de rezistente la toți factorii exterior și, întreținută în mod corespunzător, investiția va rezista un timp foarte îndelungat.

Pergola bioclimatică, spre deosebire de pergolele clasice sau de cele retractabile, însumează mult mai multă tehnologie, automatizând complet controlul funcțiilor acoperișului (retractarea, rabatarea, rotirea lamelelor, etc.). Aceste funcții sunt posibile datorită unor specificații tehnice, precum eficiența materialelor, motorizarea sistemelor, automatizarea și drenajul apelor meteorice (drenajul se realizează printr-un sistem complex de jgheaburi integrat în structura pergolei).

Esti in cautarea altor produse pentru umbrire?

ACCESEAZA SITE-UL BBBINVEST.RO PENTRU MAI MULTE SOLUTII TEHNICE.

Va oferim o gama variata de pergole retractabile sau pergole bioclimatice. Venim in sprijinul dumneavoastra cu sisteme complete pentru inchiderea pergolelor retractabile.

Copyright © 2023 | Pergole.ro